Whats App Image 2019 02 22 At 15 00 08

Met een lucht-lucht warmtepomp kan je jouw woning op een energiebesparende en efficiënte manier koelen en verwarmen. Deze warmtepomp werkt met twee units: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt op de grond, aan de muur of op het dak geplaatst en onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De binnenunit blaast koele of warme lucht doorheen jouw woning. Deze twee units zijn zonder tussenstappen met elkaar verbonden waardoor je snel een ruimte kan koelen of verwarmen.

Meerdere binnenunits aansluiten op één buitenunit

Het is mogelijk om meerdere binnenunits aan te sluiten op één buitenunit. Zo kan je verschillende ruimtes apart koelen of verwarmen. Elke binnenunit kan afzonderlijk bediend worden zodat je in elke ruimte de temperatuur kan aanpassen.

Het is mogelijk om een lucht-lucht warmtepomp geheel of gedeeltelijk zelf te plaatsen. Hierbij voorzien we instructieboekjes en de noodzakelijke gereedschappen. Energieconcepten zorgt ook altijd voor de opstart en de eindcontrole van je doe-het-zelfproject.

Kleine, goed geïsoleerde woning

Helaas is een lucht-lucht warmtepomp niet ideaal voor elke woning. Enkel in kleine, goed geïsoleerde woningen zal een lucht-lucht warmtepomp een hoog rendement hebben. De isolatie zorgt er bovendien voor dat de gekoelde of verwarmde lucht niet kan ontsnappen.

In grote woningen zal het dan ook langer duren om een kamer op te warmen omdat de lucht sneller kan ontsnappen.

Interesse? Contacteer ons!

Heeft u vragen of wenst u bijkomende informatie?
Had u graag een afspraak gemaakt?