Zonneboilers

Een zonneboiler kan je voor twee verschillende doeleinden gebruiken. Zo kan je er je sanitair water mee verwarmen maar het kan ook gebruikt worden ter ondersteuning van je centrale verwarming. Dankzij moderne technologieën kan je bovendien zowel in de zomer als in de winter je water verwarmen.

Zonneboiler voor sanitair warm water

Een zonneboiler voor sanitair warm water bestaat uit een zonnecollector, een voorraadvat en een regeling. Omdat het in België vaak wisselvallig weer is, is naverwarming nodig. Dit wil zeggen dat het water in het voorraadvat wordt bijverwarmd indien nodig. Een zonneboiler blijft wel een duurzame en milieubewuste keuze. Bovendien bespaar je tot 60% op je energiefactuur.

Zonneboiler als centrale verwarming

Het verwarmde water kan ook gebruikt worden als ondersteuing voor je centrale verwarming. Het enige verschil is dat je voorraadvat dient als voorverwarmer van je centrale verwarming. Hierdoor bespaar je niet alleen op de kosten voor warm water, maar ook op de stookkosten van je verwarming.

Combinaties met andere energieconcepten

Een zonneboiler kan met verschillende technieken gecombineerd worden. Kom gerust eens langs en dan bespreken we welke combinatie bij jou past.

Interesse? Contacteer ons!

Heeft u vragen of wenst u bijkomende informatie?
Had u graag een afspraak gemaakt?