Openbedrijvendag 7 Oktober 2018

Laat je inspireren tijdens openbedrijvendag op zondag 7 oktober

Elk jaar staat de eerste zondag van oktober met stip genoteerd in onze agenda. Tijdens open bedrijvendag kan je uitgebreid kennismaken met de nieuwste technieken op het gebied van hernieuwbare energie. Wie weet doe je inspiratie op voor jouw bouwproject?
Uiteraard wil je een woning waarin je het hele jaar door comfortabel kan wonen. De laatste jaren is hernieuwbare energie een zeer belangrijke factor in dat verhaal geworden. Zozeer zelfs dat Vlaanderen je bij een nieuwbouw of een renovatie bepaalde regeltjes oplegt. Door van bij de aanvang van je bouwproject voor energiezuinige technieken te kiezen, kan je een belangrijke stap richting energie-onafhankelijkheid zetten, én ben je de overheid een paar stappen voor.

Lees meer
Litobox

De Litobox combineert duurzame technieken in één toestel

Begin deze maand stelde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein een ambitieus energieplan voor, dat het energieverbruik van gebouwen nog moet doen dalen. We moeten af van fossiele brandstoffen, onze gebouwen energie-efficiënt maken en zoveel mogelijk overstappen naar groene warmte, zonne- en windenergie. Duurzame technieken efficiënt inzetten is de uitdaging van de toekomst. Dé gigantische stap in de goede richting wordt gezet door de Litobox.

Lees meer
Zonneboiler2

Neem een douche of bad op zon, water en lucht

Het succesverhaal rond zonnepanelen duurt al enkele jaren. Vrijwel elk gezin met bouw-of renovatieplannen ziet wel iets in deze opstap naar energie-onafhankelijkheid. De gedachte dat je een bad of douche kan nemen of je volledige woning verwarmen met behulp van zonlicht, spreekt enorm aan. Al moeten we er niet flauw over doen: ook financiële motieven spelen mee. Ook de premies voor de installatie van duurzame technieken als een zonneboiler en een warmtepomp springen in het oog.

Lees meer