Legschema Vloerverwarming

Vloerverwarming is een klassieker in je duurzame woning

Een dreigend stroomtekort, stijgende energieprijzen … met de koude dagen in zicht lijk je er in België niet aan te ontkomen. Energiezuinige alternatieven blijven daardoor aan belang winnen. Misschien heb je niet het budget om je nieuwbouw meteen uit te rusten met zonnepanelen. Daarom leggen we je graag uit waarom je met vloerverwarming comfortabel en energiezuinig kan verwarmen. Het is bovendien een prima systeem dat - mits de juiste begeleiding - makkelijk zelf kan installeren.

Lees meer
Openbedrijvendag 7 Oktober 2018

Laat je inspireren tijdens openbedrijvendag op zondag 7 oktober

Elk jaar staat de eerste zondag van oktober met stip genoteerd in onze agenda. Tijdens open bedrijvendag kan je uitgebreid kennismaken met de nieuwste technieken op het gebied van hernieuwbare energie. Wie weet doe je inspiratie op voor jouw bouwproject?
Uiteraard wil je een woning waarin je het hele jaar door comfortabel kan wonen. De laatste jaren is hernieuwbare energie een zeer belangrijke factor in dat verhaal geworden. Zozeer zelfs dat Vlaanderen je bij een nieuwbouw of een renovatie bepaalde regeltjes oplegt. Door van bij de aanvang van je bouwproject voor energiezuinige technieken te kiezen, kan je een belangrijke stap richting energie-onafhankelijkheid zetten, én ben je de overheid een paar stappen voor.

Lees meer
Litobox

De Litobox combineert duurzame technieken in één toestel

Begin deze maand stelde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein een ambitieus energieplan voor, dat het energieverbruik van gebouwen nog moet doen dalen. We moeten af van fossiele brandstoffen, onze gebouwen energie-efficiënt maken en zoveel mogelijk overstappen naar groene warmte, zonne- en windenergie. Duurzame technieken efficiënt inzetten is de uitdaging van de toekomst. Dé gigantische stap in de goede richting wordt gezet door de Litobox.

Lees meer