Openbedrijvendag 7 Oktober 2018

Elk jaar staat de eerste zondag van oktober met stip genoteerd in onze agenda. Tijdens open bedrijvendag kan je uitgebreid kennismaken met de nieuwste technieken op het gebied van hernieuwbare energie. Wie weet doe je inspiratie op voor jouw bouwproject?

Uiteraard wil je een woning waarin je het hele jaar door comfortabel kan wonen. De laatste jaren is hernieuwbare energie een zeer belangrijke factor in dat verhaal geworden. Zozeer zelfs dat Vlaanderen je bij een nieuwbouw of een renovatie bepaalde regeltjes oplegt. Door van bij de aanvang van je bouwproject voor energiezuinige technieken te kiezen, kan je een belangrijke stap richting energie-onafhankelijkheid zetten, én ben je de overheid een paar stappen voor.

Hoe verwarmen?

Een comfortabel gevoel hangt samen met een goed werkend verwarmingssysteem. In onze toonzaal kan je kennismaken met pelletketels, gezellige CV houtkachels waaraan we vloerverwarming kunnen koppelen, en zelfs wandverwarming.

We leggen je ook graag uit waarom de warmtepomp een ideaal alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie is. Ze haalt met een minimale energietoevoer de natuurlijke energie uit de aarde. Een warmtepomp zet de energie om in warmte en gebruikt deze voor de verwarming en koeling van je woning, of het aanmaken van sanitair warm water, ideaal voor toepassingen in de keuken of de badkamer.

Voorzien in je eigen energie

Voor vele mensen zijn zonnepanelen de eerste stap naar duurzamer wonen. ‘s Morgens koffie zetten, allerhande huishoudelijke taken, een taart bakken voor je gasten in het weekend … je kan het allemaal met energie die je zelf hebt opgewekt. We vertellen je graag waarom zonnepanelen intussen een klassieker zijn.

Ontdek de Litobox

Tijdens deze open bedrijvendag kan je bij ons kennismaken met de Litobox, een vernuftig toestel waarin alle technieken uit de woning worden samengebracht. Denk zo bijvoorbeeld aan de verwarming, koeling, warmwaterbereiding, ventilatie, regenwaterfiltering, zonneboiler, zonnepanelen met batterijpakket en zelfs de elektrische kast en het internet!

Kom je met de kinderen langs? Terwijl je in onze toonzaal laat inspireren, kunnen zij zich uitleven op ons springkasteel.

We verwelkomen je graag op zondag 7 oktober 2018. Kunnen we je nu reeds helpen? Contacteer ons.