Zonnepanelen maximaal benutten

Hoe haal je nu eigenlijk het maximale uit je zonnepanelen? Wij helpen je op weg met enkele concrete tips om zo veel mogelijk rendement uit je PV-installatie te halen.

Hoeveel panelen heb je NU nodig, en hoeveel in de TOEKOMST?

Een installatie op maat is zeer belangrijk. Kijk daarom niet enkel naar je huidige situatie, maar ook naar je toekomstige energiebehoefte. Stel jezelf enkele vragen.

  • Twijfel je aan een elektrische wagen?
  • Wil je investeren in nog extra duurzame installaties zoals een warmtepomp of een zonneboiler?
  • Ga je voor gezinsuitbreiding? Of gaan je kinderen bijna een eigen stek opzoeken?
  • Hoe zie je de toekomst van je huis en gezin binnen enkele jaren?

Een jaarlijkse poetsbeurt levert meer rendement op, maar niet zo veel als je denkt!

Stel dat je jaarlijks je zonnepanelen laat poetsen, ga je hier drie à vijf procent meer rendement uit halen. Per €100 opbrengst, ga je hier dus maximaal €5 missen. De regen – waarvan we in België ruimschoots genoeg hebben – zorgt ervoor dat je zonnepanelen tamelijk proper blijven.

Woon jij vlakbij vervuilende industrie? Dan raden we je wel aan om jaarlijks je zonnepanelen te poetsen, want daar kan het rendement toch wat lager liggen. Enkele snelle tips:

  • Klodders gespot op je zonnepanelen? Dan gebruik je best zacht water om de zonnepanelen af te sproeien. Geen klodders? Probeer de droge stofresten zonder water te verwijderen.
  • Reinig de zonnepanelen als de zonnestraling minimaal is, dus liefst ’s morgens of ’s avonds.
  • Gebruik geen schuurmiddelen met metaal.

Bespaar op je installatie door zelf zonnepanelen te plaatsen!

Het plaatsen van de zonnepanelen is perfect mogelijk met de juiste begeleiding. Wij zorgen voor het elektrisch aansluiten, testen en opstarten van de installatie. Zo heb jij de garantie dat je installatie perfect werkt. Maar: hierdoor heb je ook nog steeds de garantie van de fabrikant. Door zelf de plaatsing te doen, kan je niet alleen besparen, maar ook nog eens fier zijn op je eigenhandig geplaatste zonnepanelen!

Zonnepanelen presteren maximaal in een totaalconcept van duurzame energie.

Een passieve, duurzame woning presteert het best wanneer de toestellen samen een totaalconcept vormen. Denk hierbij aan een combinatie van zonnepanelen, een warmtepomp en ventilatie.