Litobox

Begin deze maand stelde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein een ambitieus energieplan voor, dat het energieverbruik van gebouwen nog moet doen dalen. We moeten af van fossiele brandstoffen, onze gebouwen energie-efficiënt maken en zoveel mogelijk overstappen naar groene warmte, zonne- en windenergie. Duurzame technieken efficiënt inzetten is de uitdaging van de toekomst. Dé gigantische stap in de goede richting wordt gezet door de Litobox.

In elk van onze nieuwsberichten lees je dat Energieconcepten jouw installaties niet als aparte segmenten ziet, maar wel opneemt in een totaalconcept. Warmtepomp, ventilatie, zonnepanelen … moeten optimaal op elkaar kunnen reageren, zodat jouw wooncomfort altijd gegarandeerd blijft.

De Litobox gaat nog een stapje verder. ‘Think inside the box’ luidt de slogan: op een ruimte van 3m² combineert de litobox warmtepomp, koeling, warmwaterbereiding, ventilatie, regenwaterfiltering, zonneboiler, zonnepanelen met batterijpakket … in één enkel toestel. Zelfs de elektrische kast en de vooruitrusting voor internet zitten erin vervat!

Je Litobox wordt in een atelier op maat gemaakt in de beste omstandigheden volgens een uitgekiend plan en daarna met de kraan op minder dan één uur in uw woning geplaatst. Je wint op deze manier enorm veel tijd, maar sluit ook eventuele fouten in de installatie uit.

Ook in grotere gebouwen

Samenwonen is de toekomst. Om de kosten te delen, maar ook om voor elkaar te kunnen zorgen. Kangoeroewoningen zijn geen rariteit meer, en cohousingprojecten zitten eveneens in de lift. Deze woningen kunnen energieneutraal comfort bieden dankzij de Litobox. Tot liefst 4 woningen kunnen op één toestel aangesloten worden.

Woon je in een appartementsgebouw, dan is het quasi onbetaalbaar om die ene woonunit energieneutraal te maken. De Litobox kan een eenvoudige, snelle en goedkope oplossing vormen. Eén box kan tot 8 appartementen van comfort voorzien.

Energieconcepten plaatst de Litobox als eerste firma in België. In onze toonzaal kunnen we je alle specifieke kwaliteiten van het toestel toelichten.

Wil je met ons samenwerken of heb je interesse in een van onze andere duurzame technieken? Contacteer ons.